Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
05/01/2021 - 24/03/2021
18:30 - 21:30

Locatie
Manege 'De Roskam'


Steeds vaker schaffen mensen een buitenlandse hond vanuit Giekenland, Roemenië, Spanje, of elders aan. Ze maken deze keuze omdat zij graag een kansarme hond hier een kans willen geven. Dat is natuurlijk heel fijn, maar helaas hebben een aantal van deze honden een “rugzakje”, waardoor ze soms moeilijk in een gehoorzaamheidsgroep kunnen trainen.

Problemen waar ze tegen aan kunnen lopen zijn: angsten voor bepaalde situaties, bijvoorbeeld;  bepaalde geluiden, sommige mensen en bepaalde omstandigheden enz. Door een goede begeleiding en wederzijds vertrouwen op te bouwen en vooral de hond tijd te geven om te wennen aan de nieuwe situatie, is het mogelijk om uw hond stabiel in de maatschappij te (her)introduceren.

Daarom zijn wij sinds december 2019 gestart met een cursus speciaal voor buitenlandse honden. U krijgt les in kleine groepjes (of eerst individueel) en de focus zal liggen op gewenning en vertrouwen en niet zozeer op de oefeningen, deze komen later. In kleine stapjes begeleidt de instructeur uw hond naar een voor hem zo’n prettige mogelijke situatie en in het tempo van de hond.

Uiteraard bespreekt de instructeur met de eigenaar welke doelen ze tijdens deze cursus willen behalen. De cursus zal door onze instructeur Anja van der Mooren-Bajema gegeven worden. Zij heeft zelf 5 honden vanuit het buitenland en weet waar u als eigenaar tegenaan kunt lopen. Zij kan u voldoende handvatten geven en indien nodig een gedragsbegeleider inschakelen. Heeft u vragen over de cursus, neem dan contact met Anja op. Zij is te bereiken via 06-24250352 (graag bellen na 13:00 uur) of per e-mail: anjab@kcdebatouwe.nl

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail


Inschrijfmogelijkheden

Je moet je aanmelden of registreren om te kunnen inschrijven.